22 Nisan 2007 Pazar

Yarın 23 Nisan: Neşe doluyor mu insan?


Değerli Çocuklar ve ruhu daima genç kalan dostlar;

Yarın, Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 86. yıldönümünü kutlayacağız. Çoğumuzun bildiği gibi 23 Nisan bir uyanış, bir şahlanış günü. Sayın Akbal'ın belirttiği gibi "Türk ulusunun bilinçlenme günü (Cumhuriyet, 22 Nisan, s.2)." Bugüne kadar sadece şekilcilikte kalıp "Egemenlik" bilincini yeni kuşaklarımıza 'gereğince kazandırma' (!) konusunda gösterdiğimiz zafiyetin sonuçlarını, son günlerde pek acı bir şekilde görmekteyiz. Ulusun tüm düşün gruplarının ancak toplumdaki mevcudiyeti oranında temsil edildiği bir meclisin ulusu temsil edebileceğini görüyor; ve böylesi bir TBMM'nin karar alma ve yasa koyma konusunda yetkin olması gerektiğini daha iyi anlıyoruz.

Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer komşu ülkelerden farklı tırmanışını ve kazanılmış olan çağdaş çehrenin son dönemlerde gitgide farklılaştığını üzülerek görmekteyiz. Bir eğitimci olarak anne ve babalarımızın bize vermiş olduğu duyguları gençlerimize taşıyamadığımızı, bayrağımız ve marşlarımız karşısında bizde oluşturulmuş yürek gümbürtülerini çocuklarımıza aktaramadığımızı ve dozunu gereğince ayarlayamamış olduğumuz liberal yaklaşımla küresel savruluş içinde ulusal dik duruşumuzu yitirmekte olduğumuzu içim acıyarak duyumsamaktayız. Bizler çocuklarımızı; tam bağımsızlıktan, Atatürk ilke ve devrimlerinden, demokratik, laik, sosyal ve hukukun üstünlüğünden yana bir bilinçle yetiştirmedikçe; onlara düşünmeyi ve sorun çözmeyi öğretmedikçe aydınlık ufuklar açamayız! Şikayet edip durmak ya da köşemize büzülmek yerine kaldığımız yerden başlamak; söylemi eyleme dökmek zorundayız. EĞİTİM'in birinci koşul olduğunu biliyor ve görüyoruz. organize olmak da başka bir önemli nokta. Bu konuda girişimde bulunan dostları kutluyor, yanlarında olduğumuzu söylemek istiyorum.

Bu bilinci kazanma ve kazandırma yolunda tüm öğrenci, öğretmen ve anne-baba olan dostlarıma kolay gelsin diyor; satırlarımı yüce liderimizin "Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir !" özlü sözüyle bitirmek istiyorum. Yüreğinizden bayram sevinci hiç eksik olmasın.

Hayal KÖKSAL